Engelhard

http://www.engelhard-am.de

Engelhard je kompanija koja se bavi proizvodnjom lekova i pomoćnih lekovitih sredstava. Sedište kompanije je u Nemačkoj, u mestu Niederdorfelden, pored Frankfurta na Majni. Osnovao ju je još davne 1872. godine kao malo porodično preduzeće Karl Filip Engelhard (vidi fotografiju desno). Jedan od svojih prvih proizvoda, Isla-Moos pastile, ručno su pakovali Karl Filip Engelhard, njegova žena i četvoro dece, svake večeri nakon dugog radnog dana. Iz svojih skromnih početaka, kompanija Engelhard je stalnim razvojem, osmišljavanjem novih i usavršavanjem postojećih proizvoda izrasla u srednje veliku kompaniju i obezbedila ugledno mesto u farmaceutskoj struci.

MERZ

https://www.merz.com/de/

Zahvaljujući stalnoj potrazi za novim rešenjima i hrabrošću u inovacijama Merz je danas međunarodno uspešna, istraživačka kompanija. Orijentacija prema potrebama pacijenata evoluirala je tokom istorije i nastavlja da bude osnovni faktor u Merzu – ljudi su u fokusu svih inovacija kompanije Merz.

Mladi farmaceut i hemičar Friedrich Merz osnovao je svoju fabriku farmaceutskih proizvoda u Frankfurtu. 10 000 maraka, koje je dobio od nadređenog farmaceuta u Metzu, Emila Losona, kao i prvi izumi koje je napravio, bili su jedini početni kapital koji je mladom osnivaču bio potreban.

friedrich_merz1

FW Medical

http://www.fwmedical.co.uk

FW Medical je britanska kompanija koja plasira asortiman medicinskih proizvoda u Rusiji, Ukrajini i Srednjoj Evropi.
Putem mreže svojih distributera i sestrinskih kompanija prodaje široki asortiman brendiranih OTC lekova, medicinskih sredstava, kozmetike i dijetetskih proizvoda.

SERRIX

http://www.serrix.com/

Serrix je holandska preduzetnička kompanija sa dokazanim iskustvom u razvoju i prodaji inovativnih i efikasnih proizvoda, kao što je Mycosan. Ekspertiza Serrixa leži u oblasti razvoja proizvoda, registracije i uspostavljanja lanca snabdevanja i prodaje i marketinga putem mreže distributera širom sveta.