Engelhard

http://www.engelhard-am.de

engelhardEngelhard je kompanija koja se bavi proizvodnjom lekova i pomoćnih lekovitih sredstava. Sedište kompanije je u Nemačkoj, u mestu Niederdorfelden, pored Frankfurta na Majni. Osnovao ju je još davne 1872. godine kao malo porodično preduzeće Karl Filip Engelhard (vidi fotografiju desno). Jedan od svojih prvih proizvoda, Isla-Moos pastile, ručno su pakovali Karl Filip Engelhard, njegova žena i četvoro dece, svake večeri nakon dugog radnog dana. Iz svojih skromnih početaka, kompanija Engelhard je stalnim razvojem, osmišljavanjem novih i usavršavanjem postojećih proizvoda izrasla u srednje veliku kompaniju i obezbedila ugledno mesto u farmaceutskoj struci.

Od samih začetaka, glavna smernica bila je i još uvek je, proizvodnja visokokvalitetnih proizvoda kao značajan doprinos razvoju što boljeg i efikasnijeg sistema zdravstvene zaštite.

Uspon ove kompanije je zanimljiv, jer je reč o primeru kako iz apoteke “Rosenapotheke”, koja je izrađivala niz komplikovanih preparata za svoje bolesnike i kolege, nastaje farmaceutska kompanija. Sin vlasnika apoteke, Karl Filip Engelhard, čije ime i danas nosi ova kompanija, odlučio je, da se po ugledu na svog oca bavi apotekarstvom, pa je postao ugledni apotekar širokog znanja i velikog iskustva u Frankfurtu. Stalno povećanje broja proizvoda i proizvedenih količina dovelo je do odluke da se 1872. godine apoteka odvoji od proizvodnje i zato se ta godina smatra godinom osnivanja ove dinamične farmaceutske kuće.

engelhard-lijekovi

Engelhard je već preko 140 godina pouzdani partner lekara, farmaceuta i bolesnika, kako u Nemačkoj tako i u brojnim zemljama širom sveta. Danas za kompaniju radi preko 200 kvalifikovanih stručnjaka. Slogan Engelharda “Vaš partner u zdravlju!” jasno opisuje njihove ciljeve usmerene na proizvodnju široke palete efikasnih, praktičnih proizvoda i na visoki stepen angažovanosti kompanije u poboljšanju kvaliteta života osoba koja pate od bolesti respiratornih puteva.

Svake godine ENGELHARD ulaže velika sredstva u razvoj i istraživanje, posebno u ispitivanje efikasnosti lekovitog bilja kao što su bršljan i islandski lišaj. Dobijeni rezultati garancija su sigurnosti i lekovitosti njihovih proizvoda.

Isla Moos se ubraja u najstarije gotove proizvode u Nemačkoj. Već je 1860. godine osnivač kompanije Karl Filip Engelhard razvio i proizvodio u velikim količinama “Isla Moos pastu” koja je postala omiljen i poznat proizvod.

Prospan je zauzeo značajno mesto među brojnim biljnim preparatima kao efikasno sredstvo za lečenje kašlja. Nizom istraživanja Engelhard je razvio ekstrakt lista bršljana koji je glavna aktivna komponenta Prospan sirupa, šumećih tableta i kapi.

FW Medical

http://www.fwmedical.co.uk

FW Medical je britanska kompanija koja plasira asortiman medicinskih proizvoda u Rusiji, Ukrajini i Srednjoj Evropi. Putem mreže svojih distributera i sestrinskih kompanija prodaje široki asortiman brendiranih OTC lekova, medicinskih sredstava, kozmetike i dijetetskih proizvoda.

FW Medical svoje proizvode prodaje na brzorastućim i visoko konkurentskim tržištima od preko 300 miliona potrošača.

U svom portfoliu FW Medical ima sledeće proizvode:

  • Kapsule Aloe vere
  • Proizvode protiv mamurluka
  • Osveživače daha u obliku brzo-otapajućih oralnih dražeja
  • Proizvode za negu uha, uključujući patentirani sprej za lako uklanjanje cerumena iz uha – Vaxol
  • Asortiman Omega 3 ribljih ulja, uključujući jedinstveno ulje lososa iz Škotske

Glavni fokus kompanije je potrošač. Na tržište se uvode novi proizvodi kako bi zadovoljili potrebe koje ili nisu zadovoljene ili nisu zadovoljene na odgovarajući način.

Od registracije do isporuke narudžbina, od lansiranja proizvoda do vodeće pozicije u kategoriji, FW Medical dodaje vrednost svakom delu nabavnog lanca, a može se pohvaliti kako renomeima distributera, tako i proizvodenim količinama.

Logistički i prodajni partneri u svim važnijim zemljama Srednje i Istočne Evrope, kao i Rusije i Ukrajine, FW Medical-u daju dobar položaj da se na ovim brzorastućim tržištima takmiči sa svojim brendovima.

FW Medical-om upravlja tim direktora sa radnim iskustvom u velikim globalnim korporacijama. Obzirom da izvozimo proizvode iz Velike Britanije, održavaju stalni kontakt sa svojim partnerima na svim nivoima spomenutih organizacija, koordinirajući ljudska i finansijska ulaganja u naše brendove.

FW Medical ima preko deset godina iskustva sa:

  • izvozom medicinskih proizvoda u Srednju Europu i bivše Sovjetske republike
  • radom sa našim distributerima na izgradnji brendova
  • postizanjem vodećih položaja u kategorijama
  • i osiguravanjem značajnih prihoda svim učesnicima nabavnog lanca