Pitanja i odgovori

 • Kako Vaxol deluje?
  Vaxol poboljšava čišćenje ušnog kanala olakšavajući uklanjanje cerumena. Vaxol ima jednostavan i jedinstven sistem doziranja koji omogućuje primenu ispravno izmerenih doza u ušni kanal, bez opasnosti od prolivanja.

 • Hoće li Vaxol poboljšati moj sluh?
  Uklanjanje cerumena značajno poboljšava sluh. U nekim slučajevima može još uvek postojati potreba čišćenja uha ušpricavanjem. Međutim ukoliko ste koristili Vaxol, čišćenje ušpricavanjem biće jednostavnije i efikasnije.

 • Kako Vaxol pomaže kod čišćenja uha ušpricavanjem?
  Primena maslinovog ulja nekoliko dana pre ušpricavanja doprinosi smekšavanju cerumena i podmazivanju ušnog kanala, pa na taj način olakšava izlaženje cerumena.


 • Šta čini Vaxol toliko različitim?
  Vaxol ne sadrži vodu i zbog toga neće prouzrokovati proliferaciju bakterija u ušnom kanalu. Vaxol ne isušuje kožu ušnog kanala. Maslinovo ulje se ravnomerno širi ušnim kanalom. Njegove kapi obično završavaju u donjem delu ušnog kanala. Pri korištenju Vaxola možete biti sigurni da njegov sadržaj neće iscuriti napolje te da će prodreti u ušni kanal u ispravnoj dozi. Primena klasičnih kapi za uši može biti teška i nepriajtna, kapi lako pobegnu s uha u horizontalnom položaju. Takođe je vrlo teško izmeriti tačnu potrebnu količinu maslinova ulja. Međutim, korišćenjem Vaxola možete biti sigurni da isporučujete tačnu količinu potrebnog maslinova ulja.


 • Zašto bih ja trebao koristiti Vaxol?
  Vaxol predstavlja jednostavan i efikasan način omekšavanja i prirodnog uklanjanja cerumena što smanjuje potrebu za čišćenjem uha ušpricavanjem. Možete koristiti Vaxol prije čišćenja ušpricavanjem ili kao preventivnu meru da održite Vaše uši zdravima.

 • Postoje li pri korišćenju Vaxola neželjena dejstva?
  Vaxol se ne sme koristiti ukoliko ste osetljivi ili alergični na maslinovo ulje. To je međutim vrlo retko. Perforirana bubna opna ili infekcija uha može biti razlog da se ono ne koristi. U takvim slučajevima treba uvek pitati za savet lekara pre upotrebe.

 • Koliko dugo mogu koristiti Vaxol?
  Ne postoji vremensko ograničenje za upotrebu Vaxol-a.

 • U kojem uzrastu mogu sigurno koristiti Vaxol?
  Vaxol se može koristiti u bilo kojem uzrastu ali pre davanja deci mlađoj od godine dana potražite savjet lekara.


 • Kome upotreba Vaxola može doneti posebnu korist?
  Ljudima koji pate od prekomernog stvaranja cerumena
  Ljudima kod kojih je sabijanje cerumena česta pojava
  Ljudima sa deformisanim ili uskim spoljašnjim ušnim kanalom
  Ljudima sklonim oblikovanju suvog cerumena
  Ljudima koji koriste slušalice koje se stavljaju u spoljašnji ušni kanal (npr. ljudima s oslabljenim sluhom, onima koji koriste slušalice za mobilne telefone ili neku drugu elektronsku opremu)
  Ljudima nakon hirurškog zahvata – samo uz nadzor lekara
  Ljudima koji se bave vodenim sportovima (npr. plivanje, ronjenje)
 • Smem li koristiti Vaxol u trudnoći?
  Ne postoje nikakve štetne nus-pojave korišćenja Vaxola u trudnoći i/ili tokom dojenja. Međutim, pre upotrebe obavestite o tome svog lekara.


 • Zanima me da li Vaxol pomaže kada boli uho? Inače ja sam dojilja pa me zanima da li on može pomoći? HVALA.
  Poštovana,
  Vaxol je prvenstveno namenjen za otapanje cerumena kao i za preventivnu primenu kod osoba sklonim upalama spoljašnjeg uha uzrokovanim zadržavanjem vode (tzv.plivačko uho).
  Maslinovo ulje ima dokazano antibakterijsko i antigljivično delovanje, ali se ne može koristititi kao prvi izbor u lečenju bolesti uha, već samo kao pomoć u sprečavanju bolesti uha.
  Dojilje ga slobodno mogu koristiti.
 • Pri spavanju često koristim čepiće za uši zbog buke. Da li je to štetno i da li bi trebala koristiti Vaxol sprej za uši? Unapred zahvaljujem na odgovoru. Katica.
  Poštovana,
  ukoliko Vam čepići iritiraju kožu ušnog kanala možete slobodno koristiti Vaxol. On je po sastavu maslinovo ulje koje generalno ima pozitivno delovanje na kožu ušnog kanala.

Postavite pitanje

Kontakt podaci prikupljeni ovim obrascem koristiće se samo i isključivo za slanje odgovora na Vaše pitanje!