Broj 1 protiv difuznog gubitka kose

O kosi

Kosa je oduvek imala sjajnu simboličku moć. Kosa nam pomaže da naglasimo našu ličnost i odraz je naše individualnosti. To utiče ne samo na samopouzdanje već i na naš uticaj na druge.

Za žene posebno, gusta, zdrava kosa je simbol zdravlja i ženstvenosti u većini društava. Daje joj privlačnost i čini je lepom i atraktivnom – što je prilično veliki posao za vlakno debljine samo 0,1mm.

Svaka dlaka je sama po sebi minijaturno umetničko delo: izuzetno fino, ali ipak jako i izdržljivo.

Svaka dlaka raste nekoliko godina, zatim ulazi u fazu pause od rasta i na kraju otpada. To znači da je potpuno normalno izgubiti oko 80-100 dlaka dnevno. Smatra se da samo gubitak kose iznad 100 dlaka dnevno zahteva lečenje. Razlozi za pojačano opadanje kose su različiti i ne mogu uvek biti jasno određeni.

Dobra vest je da se gubitak kose može efikasno tretirati. Pantogar® sprečava gubitak kose zahvaljujući optimalno formulisanim, visoko koncentriranim kompleksom aktivnih supstanci stimuliše koren kose da stvori novu, zdravu kosu.

Uzroci opadanja kose

Gubitak kose može imati mnogo uzroka. Za uspešno lečenje, neophodna je odgovarajuća dijagnoza i medicinska terapija.

Gubljenje kose je veoma često i mnogi ga se plaše. Ali gubitak kose nije samo muški problem, kao što se često pretpostavlja – kod žena se događa ređe, ali je uticaj gubitka kose drastičniji kod žena.

Karakteristike gubitka kose su raznovrsne kao i njegovi uzroci, koji se uvek ne mogu jasno odrediti. Dakle, važno je da profesionalno porazgovarate o gubitku kose od samog početka, jer su pokušaji kućnih lekova ili šampona retko uspešni.

Pantogar® je visoko efikasan i izuzetno dobro podnošljiv lek koji je dostupan bez lekarskog recepta u apotekama. Brojne kliničke studije pokazuju efikasnost Pantogar®-a širom sveta: visoko koncentrisani kompleks aktivnih supstanci povećava metaboličku aktivnost korena kose, kako bi zdrava kosa mogla da ponovo poraste.

Da bi mogli da delujete na uzroke gubitka kose, tačna dijagnoza je važna. Zato treba da se obratite svom lekaru ili dermatologu kako biste identifikovali okidače. Tada možete napasti koren problema sa obe strane i uskoro ćete ponovo imati gustu i zdravu kosu ponovo: analiza uzroka opadanja plus tretman gubitka kose sa Pantogar®-om.

Apoteke takođe često nude stručne savete o gubitku kose i mogu Vam pomoći da pronađete pravi tretman. Mnoge apoteke se čak i specijaliziraju za gubitak kose, a neke i prolaze obuke u vezi ove teme, kako biste bili sigurni da dobijate tačne i kompetentne savete.

Saveti za negu kose

Gubitak kose zahteva i posebnu brigu

  • Očešljajte kosu pre pranja! Ovo uklanja ostatke od proizvoda za negu kose i sprečava mršenje kose, pre nego što pređete na pranje.
  • Previše šampona uzrokuje gubitak sjaja. Količina lešnika je dovoljna za pranje kose. Vodite računa o količini šampona koju koristite.
  • Glava i kosa preferiraju mlaku vodu, jer pretopla voda oštećuje dlaku i kožu.
  • Nema potrebe za pranjem svakog dana. Dnevno pranje kose je uglavnom samo navika. Nemojte preterivati: previše pranja može dovesti do opadanja kose.
  • Nakon pranja treba obmotati kosu u peškir. Nikada ne trljajte!
  • Nakon pranja dolazi češljanje. Idealno je da kosu češljate pomoću širokog češlja – pažljivo ukrotite kosu i sprečite da “nepovratno” opada.
  • Vreo vazduh! Koristite fen za kosu na umerenoj temperaturi, ne dugo i najmanje 15 cm udaljenosti od vaše kose. Ovo će obezbediti da se osetljiva struktura kose ne ošteti.