Kaži mi koja si krvna grupa i znaću šta treba da jedeš

A? B? AB? 0? Znate li koja ste uopšte? Govorimo o krvnoj grupi. Ako ste srećnik kojem su krv zadnji put vadili u porodilištu, onda pitajte mamu, jer, naravno, i to zna.

Krv je naše gorivo

Krvna grupa nikad nije bila nešto što bi bilo važno za vas, ali hajde da je uporedimo s gorivom i autom. Znamo da auto ide na gorivo, tačno znate koje točite, koliko je kvalitetno. Zar vam je svejedno kakvog je kvaliteta vaša krv, koja je gorivo za vaš organizam? Nije, znamo.
6Isto kao i s autom i gorivom, što je ona kvalitetnija, to će vaš organizam biti snažniji i bićete otporniji na bolesti. Mehaničari bi rekli: bićete otporni na sve kvarove.

430942

Moje telo ne poznaje bolest

Otpornost na sve „kvarove” steći ćete ako se pravilno hranite prema krvnoj grupi kojoj pripadate. U nastavku donosimo kratak pregled ishrane koje bi trebalo da se pridržavate. Naravno, ponekad možete malo zalutati u druge krvne grupe:

Krvna grupa 0 – lovci

Poznatiji kao univerzalni davaoci krvi, jer potiču od prvih lovaca. Trebalo bi da se hrane mesom, ribom, jajima i raznovrsnim povrćem.

Krvna grupa A – uzgajivači

Pripadnici ove krvne grupe su pravi vegetarijanci kojima meso i mlečni proizvodi ne odgovaraju previše. Zato je najbolje da im se ishrana bazira na žitaricama, povrću i ribi.

man in the green park looking through binoculars

Krvna grupa B – nomadi

Pripadnici ove grupe su najbolje prošli jer ne treba da se ograničavaju gotovo ni na šta. Njihova ishrana bi trebalo da se zasniva na mesu, mlečnim proizvodima i žitaricama.

Krvna grupa AB

Kao što se može zaključiti po nazivu, ova krvna grupa je kombinacija grupa A i B. Tako je i sa hranom koju bi trebalo konzumirati. Njoj odgovara biljna hrana i meso, a mlečni proizvodi u manjoj količini u odnosu na krvnu grupu B.

Hrana je energija za našu krv koja nas održava u životu. Nemojte je prepuštati slučaju.