Prva pomoć nakon vrelog leta

Sa poslednjim danima avgusta, ispratili smo i letnje odmore. Pozdravili se sa morem, plažom, koktelima i romantičnim zalascima sunca. I vratili se ustaljenim obavezama.

Bronzani ten, koji smo ponosno nosili, polako bledi, pa je pravo vreme da se suočimo sa posledicama koje je more ostavilo. Mada ga ne bismo menjali ni za deset planina. :)

Nađite najveće ogledalo u kući i krenite u pažljivo istraživanje svog tela. I ne, nećemo se baviti nesavršenostima poput strija, celulita ili viška kilograma.

Ovo malo istraživanje je istraživanje kože, kose i noktiju.

Primećujete li neke od sledećih nesavršenosti?

  1. Ispucali krajevi kose, koji nisu pobedili u borbi sa suncem i morem
  2. Lomljiva, beživotna kosa, bez sjaja
  3. Simpatično je kada kao mali imamo pegice, ali pege od sunca su ozbiljna opomena da nismo dovoljno brinuli o zaštiti kože
  4. Dehidrirana koža, koja se peruta i moli za „čašu“ pomoći
  5. Nokti sečeni na „muško“, jer su tanki i listaju se

Jedno DA je dovoljno da se upali lampica za uzbunu i krene u rešavanje problema.

Najbolja drugarica će reći da je vreme da se ofarbaš i skratiš kosu. Ne brini, paž frizura je u modi.

Mama će te savetovati da isprobaš njene kreme za lice i kožu. A baka da jedeš zdravo i više jer si, čini joj se, još smršala od kad si se vratila sa mora.

Muški deo tvoje okoline prokomentarisaće da ti nedostaje vitamin B i pozvaće te da popijete samo jedno pivo. Kao da se jedno pivo ikada završilo sa samo jednim pivom. I kao da se svaki problem rešava pivom!

Uostalom, da se ne zavaravamo, malo muškaraca će primetiti sve te tvoje sitne probleme. U najboljem slučaju reći će da izgledaš umorno.

A ti i jesi umorna od brojnih saveta i tražiš najbrže i najbolje rešenje. Vreme je da pronađeš Merz dražeje u najbližoj apoteci i pokloniš svojoj koži, kosi i noktima sve potrebne vitamine. I da ove jeseni baš oni budu tvoj najvredniji modni dodatak.