Najbolji način da progutaš knedlu

Knedle… slatke sa neodoljivim kremom koji osvaja sva čula, slane punjene sirom, pa tradicionalne knedle sa šljivama bez koje nijedna domaćica ne može da zamisli svoju kuhinju.

Mmmmm… pa ko još nije ogladneo. Ipak, neke knedle asociraju i na neprijatne stvari poput problema na poslu ili problema koje moramo da progutamo i nastavimo dalje.

Kako progutati knedlu gorkog ukusa?

Sigurno vam se bar jednom, kao i meni nedavno, desila neprijatna sitiacija u kojoj sam bila primorana da progutam „knedlu” i nastavim dalje. Trenuci kada obaveze pritiskaju, a ne znam kako da rešim sve odjednom. Od samog jutra me je poterao Marfijev zakon. Nisam čula alarm i uspavala sam se. Jurcanje za autobusom urodilo je plodom, ali tek što sam utrčala u poluprazan autobus, sačekala me je kontrola i nova neprijatna situacija – mesečna kartica je ostala u drugoj torbi. Pored pešačenja do posla, ni vreme ne može da bude gore. Napolju duva vetar i kiša polako rominja, a naravno ja nemam ni šal, ni kapu, ni rukavice.

LINK-BLOG-isla-medic-unutrasnja-3

Na poslu me je sačekao iscrpljujući sastanak na kojem sam i ja bila jedna od tema. Trudim se, ali sve što uradim mom šefu jednostavno nije dovoljno. Ne mogu se klonirati. Osećam da mi se u grlu stvara knedla, koja iz svakog minuta sve više raste, a osećam i blagu jezu niz leđa… Neće valjda prehlada! Gladna sam, ali novčanik sam u haosu zaboravila. Knedla sve više raste, ali gutam je uz veliku količinu vode i uz nadu da ćete uskoro biti u toplini svoga doma.

Kod kuće kuvam domaću čorbicu kako bih se ugrejala, iako više nisam ni gladna. Ali već sa prvim zalogajem javlja se nepodnošljiv bol. Svaki sledeći zalogaj bio je sve bolniji i bolniji. Gladna i umorna, ali od bola ne mogu da jedem, a od gladi ne mogu da spavam. Na ivici suza!

LINK-BLOG-isla-medic-unutrasnja-2

Šta sada?

Dok se bol u grlu pojačava, i nos počinje da mi curi, tražim papirne maramice u torbi. Nailazim na papirić koji mi je koleginica ubacila u torbu… o nekakvim novim pastilama za bol u grlu. Možda se ipak Marfijev zakon može prekinuti.

Pročitala sam da pomažu protiv bola u grlu i bolnog gutanja, a takođe podstiču lučenja pljuvačke, štiteći tako od novih oštećenja.

Od toga dana Isla Medic Hydro+ pastile su postale obavezne u mojoj torbi tokom zimskih dana.

A reč „knedla“ ostala je sinonim samo za moj omiljeni slatkiš, bilo sa šljivama ili kremom.