JESENJA DOKOLICA I NJENI IZAZOVI

Vremenski uslovi i vremenska prognoza, dostupni su nam već na početnom ekranu telefona. Ipak, čini nam se da je neophodno da se na svojoj koži uverimo u promene vremena. Često nam se dešava da se neprikladno obučemo, naročito u toku jeseni. Tada je vreme prevrtljivo, seriju toplih dana često prekida hladan. Ovakvo vreme sa sobom nosi brojne zamke za naše zdravlje, a kako su usna duplja i ždrelo najosetljiviji organi sa kojima virusi i bakterije dolaze u kontakt, neophodno je da ih zaštitimo.

Pored promenjivog vremena, jesen nam donosi i promenu u navikama i načinu života. Mi vam u ovom tekstu donosimo spisak čestih jesenjih aktivnosti.

PRE SVEGA KAFIĆI…

I najupornije bašte naših omiljenih kafića za razgovor i ispijanje napitaka do sada su se predale. Druženje je prebačeno u zatvorene prostorije. Tamo, i pored najsavremenijih sistema ventilacije, duvanski dim pronalazi način da se taloži i šteti. Kako aktivnim, tako i pasivnim pušačima. Zbog toga su Isla moos pastile neophodne u vašim torbama, jer njihov blagi biljni ukus, ne samo da će štiti vaše grlo, već će ublažiti i njegovu iritaciju.

GRADSKI PREVOZ

Čak i oni koji vole da prepešače par stanica, sve ređe se odlučuju na to. Zahvaljujući čestim padavinama i hladnom vremenu jednostavno je lakše prevozom. Zbog toga nam autobusi, trole i tramvaji deluju kao najprimamljivija opcija. A u njima, možda je subjektivan osećaj, deluje da su gužve veće nego u toplijim mesecima. U svakom slučaju, prepuna vozila gradskog saobraćaja predstavljaju pravi rasadnik za viruse i bakterije koje se šire vazduhom. Đumbir i med u Isla ginger pastilama predstavljaju sistem odbrane, ne samo za naše grlo, već i za čitav organizam.

Isla moos i Isla ginger

RAZONODA

Leti je bilo lako. Šetnja parkom ili pored reke bila je dovoljna za druženje sa najbližim prijateljima. Sada su nam mogućnosti sužene, zato se češće odlučujemo da u svoja druženja ubacimo igre poput kuglanja, pikada ili bilijara. Igre koje se odvijaju u zatvorenom, često bučnom prostoru. Iako u toku partije razmišljamo samo o pobedi, u pauzama je vreme za razgovor. A kako nas pomenuta buka tera da govorimo glasnije i samim tim dodatno naprežemo glasne žice, dodatak vitamina C u Isla casis pastilama će nam pomoći da negujemo svoje grlo.