Ja, super mama

Nije teško biti super mama koja stiže da spremi doručak za celu porodicu, pripremi decu za školu, spremi ručak koji treba samo da se podgreje i stigne na vreme na posao, doterana i našminkana, sa gotovo nevidljivim podočnjacima.

Ali, ostati zdrava kada su svi najbliži prehlađeni i sa druge strane zaštiti porodicu, to je već veliki izazov.

Zna se – zimi kreće grebanje u grlu, pa kašalj, pa temperatura… a pitanje koje se prirodno nameće je kako zaštiti sebe i svoje najdraže?

SUPER MAMA UVEK U AKCIJI

Dok se malena muči sa bolom u grlu i odbija hranu, a voljeni muž se sa kijavicom bori kao sa najtežom bolešću od koje ga deli samo korak do smrti, ja sam taj super heroj koji čitavu porodicu pazi, neguje i čuva. Čak i kada mene stigne prehlada i ostanem bez snage.

Uz supice i priče, prekraćujem vreme koje dete provodi u krevetu, ali se iskreno trudim da ne zanemarim ni bolesnog muža. Jer, toliko željan pažnje, često se ponaša poput razmaženog deteta. Sigurna sam da sve prolazimo kroz slične situacije? :)

Kao da nemam dovoljno obaveza kod kuće, na poslu me sačeka naelektrisana situacija, rokovi koji su za juče i zahtevni klijenti.

Ovo prevazilazi već i moje super moći.

Ko, pored svega, još ima vremena da razmišlja o kašlju, vernom saputniku već par nedelja? I šta je uzrok tome – prehlada ili isušen vazduh u prostoriji u kojoj provodim i po 10 sati?

super-mama-3

IMA LI IZLAZA IZ ZAČARANOG KRUGA?

Iako postoji veliki broj pastila za grlo, naći pomoć koja je na biljnoj bazi, a sa druge strane prijatnog ukusa do skoro je bila gotovo nemoguća misija.

Kada sam se, pre par meseci, u bioskopu suvo nakašljala (tako da me je bilo sramota od svih prisutnih) prijateljica mi je ponudila isla pastile i otkrila mi da je islandski lišaj dragocen za negu grla i da pomaže kod suvog kašlja i upaljene sluznice grla.

Verujem da je bolest najbolje saseći u korenu i od tada ljubičastu islu uvek imam u torbi i uzimam je preventivno – čim osetim neprijatnost u grlu. Bolje sprečiti nego lečiti.

P.S. Situacija se malo poboljšala – muž će pripaziti malecku, a ja odoh na piće sa drugaricama. Ipak, sa punim pravom mogu da kažem – ja sam Super žena i Super mama!