3 SKRIVENA LETNJA IZAZOVA

Prva asocijacija na leto je odlazak na more i nedelju dana uživanja sa porodicom i prijateljima. Ali, boravak na plaži nije tako bezbrižan, kao što se čini na prvi pogled. Zamke su svuda oko nas. Od sunčanice, preko opekotina od sunca do oštrog kamenja, trnja ili uboda ježeva. Da ne zaboravimo slatke male meduze, za koje niko ne bi rekao da tako mogu da peku. Šta je najvažnije? Imati uvek pri ruci sredstvo za dezinfekciju i nešto čime bismo zaštitili male rane, kojima slana voda nije prijatelj. Dovoljno je da jedan kutak u našem koferu ili torbi za plažu odvojimo za Tyrosur u obliku gela ili praška. Prijatno hladi i ublažava oštećenje na koži, tako da vašim najdražima nećete naneti dodatan bol.

Ali, pre letovanja, opasniji neprijatelji pojave se već sa prvim danima. Setićete se, komarci. Radosno dočekaju da obučemo kratke šorceve, haljine i majice, pa kreću ujedi i crvenilo. I bićemo iskreni, čak ni odraslima nije lako da se uzdrže od češkanja posle ujeda. Osim ako je Tyrosur uz nas.

unutrasnja-final

I na kraju, ozlede na koži česte su kada se vi ili vaše dete zaigrate sa životinjama. Uz neizmernu ljubav, dodir oštre kandže dovoljan je da se na koži pojavi crvena linija.

Nema skrivanja od svih povreda koje mogu da nas snađu. Umesto toga, možemo da uživamo s decom u njihovoj igri, ali zato uvek uz sebe da nosimo gel ili prašak koji će pomoći kada se povreda desi, a da ne dođe do infekcije rane.

Trčite, skačite, smejte se. Život je isuviše lep da bi se proveo skrivajući se od povreda.