Ko će izdržati duže

Budi me blagi mamurluk. Ispijam pola litra vode u jednom gutljaju i nerado sebi priznajem da pre koju godinu ovakve izlaske ne bih ni osetio.

Ona sinoć nije spavala ovde. To znači da mogu da otvorim prozore, prevrnem i izglancam stan, bez brige da ću je probuditi. I bez brige da će me zbog toga možda drugačije gledati. Dugi kaže da se to zove OKP, ali ja jednostavno volim da je sve čisto. Možda će se stvari promeniti jednom kad budemo živeli zajedno.

Danas imam vremena da malo duže budem u teretani. Imam potrebu da izbacim iz sebe sve toksine od sinoć. Ne uživam više u takvim izlascima kao pre, ali momci insistiraju da se tako završi nedelja. Jedna stvar vodi drugoj i niko se ne želi prvi povući. Sledeća stvar – budiš se u zoru nepodnošljivo suvog grla.

Subotom ujutro nema gužve. Radim kardio sa slušalicama u ušima i posmatram tipa preko puta na benču. Po pokretima stomaka kapiram da glasno uzdiše od napora, iako ga ne čujem. Forsira se preko svojih granica, a po definiciji mišića rekao bih i da je na proteinima.

Mislim da bih nakon ovoga ja mogao preći na benč, a proteine ću uzeti za ručak – hranom.

Nakon treninga idem prema tušu, a tip od malopre taman izlazi. Nisam ni video da je izašao pre mene. Obrisao se brzinom munje, obukao bez da se skroz osušio, a mokri peškir samo grubo bacio na pod i ostavio ga tamo izgužvanog. Skupio je stvari jednom rukom i izašao bez pozdrava. Čudan tip.

Dugo sam se tuširao. Brišem kosu i lice peškirom, vadim iz torbe Vaxol.

Jedna od sjajnih stvari koje me majka još davno naučila je da se ništa manje od veličine lakta ne sme gurati u uho. Nikad nisam koristio štapiće.

Kad se presvučem, idem kod nje na ručak, subotom uvek pripremi nešto fantastično.

Prati Kralja urbane džungle