Blog

 
Novo

Kad zasvrbe stopala

DAN SVIH DANA

Ona je spavala pored mene, a ja sam buljio u nju dok joj je svetlo sa mog laptopa padalo na duge trepavice i pravilo senke na obrazima. Buljio sam u nju jer mi je taj prizor nekako lakši od prizora grafikona pada prodaje na istoku zemlje koji je sa monitora vrištao u moje lice.

NEPOZVANI GOST

Sve je počelo jednog utorka kad je Zakoniti dobio temperaturu, nazvao na posao i javio da ostaje kod kuće i započeo dugi proces umiranja. Temperatura? 37.2.

[INFOGRAFIKA] Šta kada prehlada napadne Vaše dete?

Kada je dete bolesno, roditelj će uraditi sve da mu pomogne. Kada pomažete, a kada preterujete? Kako reagovati, koje simptome pratiti i šta uraditi kako bi detetu obezbedili brz i bezbolan oporavak?

Da li dete u slučaju prehlade odmah treba odvesti kod lekara?

Kada dobijete dete vaš život se menja iz korena, navike se prilagođavaju situaciji i novom članu porodice. Prioriteti se menjaju i smenjuju, ali jedan čvrsto zauzima prvo mesto i tu ostaje do kraja života – zdravlje deteta!

Kako prepoznati grip?

Mnogi prebole grip svake godine, ali se niko nikada neće naviknuti na njega. Brzo nas sruši u krevet i najbolje je preležati bolest, jer u suprotnom može doći do ozbiljnih komplikacija.

Vežbanje je korisno, lenčarenje nije!

Izdvojiti malo vremena za fiskulturu i nije neki problem. Ipak, većina ljudi u stvarnosti živi drugačije nego što je to idealno. Ako ste u svojoj svakodnevnoj rutini uhvatili dobar ritam vežbanja, tada vam sigurno nije cilj da ga poremetite.